Сочни вратни пържоли с топено сирене

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
17/08/2016
"За всяка вратна пържола е въпрос на принципи да е сочна и въпрос на чест да е поднесена с топено сирене и гъбки "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 035
  • Преглеждания за месеца728
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • топено сирене - 8 резенчета пушено
  • заквасена сметана - 250 г
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • гъби - няколко бр.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолките, овкусете ги със сол и черен пипер. Сипете олио на дъното на йена и наредете пържолите.

Върху тях сложете нарязаните гъби и лук. Топеното сирене се разпределя върху всяка пържола и накрая всичко се залива със заквасената сметана.

Сложете капак и сложете пържолите във фурната. Включете я на 160 градуса и печете около 30 минути.

След това увеличете на 180 градуса и печете до готовност. Поднесете с гарнитура по избор.

Вилица за сервиране инокс-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Вилица за сервиране инокс
3.00 лв.
2.31 лв.
Виж ››

Вилицата за сервиране може да ви послужи както за поднасяне на зеленчуци и месо, така и при тяхното приготвяне, без значение от термичната обработка. Практична, удобна, с дълга дръжка. Подходяща за барбекю.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар