Сочни вратни пържоли с топено сирене

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър11862813122
17/08/2016
"За всяка вратна пържола е въпрос на принципи да е сочна и въпрос на чест да е поднесена с топено сирене и гъбки "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 045
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • топено сирене - 8 резенчета пушено
  • заквасена сметана - 250 г
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • гъби - няколко бр.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолките, овкусете ги със сол и черен пипер. Сипете олио на дъното на йена и наредете пържолите.

Върху тях сложете нарязаните гъби и лук. Топеното сирене се разпределя върху всяка пържола и накрая всичко се залива със заквасената сметана.

Сложете капак и сложете пържолите във фурната. Включете я на 160 градуса и печете около 30 минути.

След това увеличете на 180 градуса и печете до готовност. Поднесете с гарнитура по избор.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар