gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Домати за готвене в буркани

Домати за готвене в буркани

Домати за готвене в буркани
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
18/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции15
"Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно и приятно!"

Необходими Продукти

  • домати - 15 кг червени
  • сол - на вкус
  • чорбаджийски чушки - 500 г
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се доматите. Част от тях се настъргват на рендето на доматен сос в дълбока тенджера. Овкусяват се със сол и добавяме ситно нарязан магданоз.

Останалите домати се срязват през средата на две половинки и се почистват откъм дръжката, без да се белят от кората. Смесват се с доматения сос и се разбъркват добре.

Пълним бурканите до ръбчето, като във всеки буркан се поставя по една-две чорбаджийски чушки.

Затваря се с нови капачки. Нареждат се в дълбока тенджера, на дъното на която се постила стара кърпа. Налива се топла вода, да ги покрие три пръста над капачката.

Варим на умерен огън за 15 -20 минути от завирането. Оставят се във водата, докато изстинат.

Съхраняват се на хладно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: