Благодаря, Катерина. Разбрах! За първи път чувам и чета за "бабекова кайма", но и няма от къде да зная, защото никога не купувам готова кайма. Имам си своите принципи, но на вкус и цвят...въпрос на избор е.
19.08.2016 00:17
1
Потребител#165452
Тъй като живея в чужбина аз също сама си правя бабековата кайма, но в България съм купувала. Мога да ви дам моята рецепта, ако ви хареса я пробвайте. Стават и страхотни кюфтета. Премилам леко прошарено свинско месо на едрата решетка. На 1 кг кайма слагам 15 гр сол,1 с.л. смлени или счукани семена от копър, 2с.л червен пипер, половин чаена лъжичка черен пипер, половин чаена лъжичка кимион и 2 ч.л. мащерка. Солта може да се намали или увеличи според вкуса, но когато се изпече тази кайма става по- солена. Понякога слагам и половин лъжичка лют червен пипер, когато искам да е леко пикантна. Каймата се измесва добре, притиска се хубаво и се покрива с найлон. Така престоява 24 часа в хладилника преди да се употребява.
19.08.2016 04:33
marcheva14
Да, това си е едно "Руло Стефани", но не ми е ясно какво означава "бабекова кайма"..... не е обяснено в рецептата името и значението ѝ или аз не мога нещо да схвана...Освен това тази "бабекова кайма" изобщо не е овкусена, ни черен пипер, ни повече лук, ни яйца, ни кимион, нито инд.орехче в картофите. Гъбите предварително не забелязах да са задушени, примерно в масло.... едно нищо е. Картофи разтлани върху парче кайма, някаква си. Моля за пояснение.
18.08.2016 23:35
2
Потребител#165452
А за гъбите си пише, че са задушени с лук.
18.08.2016 23:48
Потребител#165452
Бабековата кайма е по- едро смляна, освен това е овкусена с подправки за бабек. В различните региони подправките, които се слагат вътре варират, но като цяло навсякъде се слага червен пипер, черен , семена от копър и мащерка. Някъде добавят и кимион, а мащерката е заменена с чубрица. Тази е купена готова. Продават я в месарски магазини и някои от големите вериги. Гъбите са задушени с лука и малко мазнина. Именно, защото каймата е осолена и овкусена не съм слагала допълнителни подправки- не са необходими.
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани