Лятната манджа в буркани

19/08/2016
"Вкусна лятна манджа, която ви съветваме да поднесете с домашен хляб и прясно сиренце! Уникално вкусно!"
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 355
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на ситно, чушките се почистват от семената и се нарязват на парчета, морковите се обелват и също се нарязват.

Загрява се олио в тенджера и се запържват нарязаните зеленчуци, лук, моркови и чушки. Когато сменят цветя си и се позапържат, се добавят настърганите домати.

Овкусява се със сол на вкус, захар, черен пипер на зърна и дафиновия лист. Оставя се, да се готви на умерен огън , докато изври течността и остане на мазнина.

Накрая се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз. Сипва се в сухи буркани и запечатваме с капачки. Стерилизира се за 15 минути.

Може да се поднесе като гарнитура или като самостоятелна постна гозба Вкусотия!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар