Паеля Валенсиана

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
136
686
207
357
2
19/08/2016
"Време е за вкусна паеля, затова приготвихме за вас ароматна паеля Валенсиана "
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 330
  • Преглеждания за месеца251
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Паеля

Начин на приготвяне

Пилето и заекът се нарязват на парчета, а чушката - на кубче. Магданозът и чесънът се нарязват на ситно, а доматите се настъргват.

Загрявате зехтина в голям тиган и в него се запържват пилешкото и заешкото месо, докато не се запечатат от всички страни. Когато месата са готови, към тях се добавят чушката, бобът и грахът, а след това магданозът и чесънът.

Когато всичко се позапържи добре, се добавят и доматите. Когато сокът от настърганите домати поизври малко, ястието се подправя с червен, черен пипер и сол и се залива с 2 литра гореща вода.

Така ври на силен огън около пет минути, след което котлонът се намалява на средна температура и ястието ври 40 минути. След това се добавя оризът, щипка шафран, огънят се усилва и ври още 15 минути.

Преди сервиране ястието се оставя да почине 5~10 минути.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Рецептата е чудесна! Добавих малко артишок и бейби бакла, които са също подходящи за паеля валенсиана.
0
0