Яхния с агнешко и зеленчуци

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120515
19/08/2016
"Вкусна домашна яхния с чудесен аромат."
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 767
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете месото да се свари в 3 литра вода до готовност, трябва да се отделя от кокала. Ако имате тенджера под налягане, ползвайте нея.

Отцедете бульона и го отделете настрана.

Почистете картофите, лука и моркова. Нарежете ги на по едро.

Сложете зехтина в тенджера на котлона и сложете да запържите картофите и моркова.

Разбъркайте и гответе 5 мин, след което добавете лука. Пържете до златисто, сложете доматеното пюре, червен пипер и обелен нарязан домат на ситно.

Посолете и разбъркайте.

Запържете за кратко, след което сипете около литър и половина от бульона, който отделихте от варенето на месото, и сложете и кубче зеленчуков бульон.

Разбъркайте и сложете капака. Оставете да къкри на средна температура около 15-20 мин, като периодично разбърквате.

По желание обезкостете месото, може да го оставите и с кокалчетата.

Добавете месото към яхнията, сложете подправки на вкус и разбъркайте.

Оставете яхнията да поври още 5 мин и изключете.

Накрая поръсете с магданоз.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар