Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Троен шоколадов чийзкейк

Троен шоколадов чийзкейк

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Троен шоколадов чийзкейк
Снимка: Сия Рибагина
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Много шоколадов, много калоричен, но и много вкусен!"

Необходими Продукти

  • шоколадови бисквити - 400 г
  • масло - 75 г
  • заквасена сметана - 500 г
  • крема сирене - 300 г
  • пудра захар - 4 с.л. с връх
  • млечен шоколад - 300 г
  • натурален шоколад - 100 г
  • бял шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите смелете фино в блендер. Добавете разтопеното масло и разбъркайте.

Вземете тортена форма с падащ ринг с диаметър не повече от 24 см и на дъното и разпределете бисквитената смес, като с ръка натиснете добре, така че да се получи бисквитен блат. Приберете в хладилник за 30 мин да стегне блатът.

Сложете в купа сметаната, сиренето и захарта. Разбъркайте внимателно.

Разтопете млечния шоколад в микровълнова или на водна баня. Охладете и започнете да добавяте към него по малко от сметаната, като внимателно бъркате до поемане на цялата сметана и получаване на хомогенна шоколадова смес.

Изсипете тази смес върху бисквитената основа във формата. Приберете в хладилник за 4 часа да стегне.

Разтопете в два отделни съда черния и белия шоколад. Охладете и изсипете черния шоколад върху охладената сметанова смес във формата.

Белия шоколад сложете в шприц или с лъжичка внимателно очертайте линии с разстояние една от друга върху черния шоколад.С помощта на шишче или клечка минете внимателно през белите линии и направете шарки.

Приберете чийзкейка в хладилник за едно денонощие да стегне добре и чак след това освободете от формата.

Преди махане на стягащия ринг минете леко около стените на формата с нож, потопен в гореща вода за по лесно отделяне.

Ако чийзкейка не е престоял и не се е стегнал, има опасност, като махнете ринга, той да се разпадне.

По желание, ако не ви се чака толкова много, може да сложите разтворени 10 г желатин в сметановата смес.Така след 4 часа ще се стегне и желира, но вкусът няма да е същият.

Рецептата е адаптирана от Лорейн Паскал

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: