Начин на приготвяне
Почистваме си хариба. Махаме главите и опашките. Измиваме рибите със студена вода много добре. Осоляваме рибите. Слагаме ги в тавичка и отделяме на страна, за да си поемат солта.
Обелваме си картофите и ги измиваме. Слагаме картофите в тенджера и наливаме вода. Слагаме ги на котлона да се варят. Посоляваме. След като се сварят картофите, ги вадим и ги режем на кубчета. Слагаме картофите в дълбока купа.
Почистваме лука. Нарязваме на ситно 1 глава лук и го прибавяме при картофите. Измиваме и нарязваме на ситно копъра, добавяме и нето в купата. Изцеждаме сока на 1/2 лимон. Сока го слагаме и него при другите съставки заедно със зехтина и сол на вкус. Объркваме добре.
Загряваме си скарата. Намазваме си всяка от рибите със зехтин и слагаме на горещата скара да се пече. Печем рибите от двете страни.
Вече готови рибите разпределяме в чинии и сипваме гарнитура от картофена салата. По желание можем да поръсим черен пипер на картофите.