Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Тиквените кюфтенца на Гордън Рамзи

Тиквените кюфтенца на Гордън Рамзи

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Тиквените кюфтенца на Гордън Рамзи
Снимка: Сия Рибагина
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Ароматни и сочни тиквени кюфтенца по рецепта на Гордън Рамзи. Поднесете с любимия си сос и им се насладете!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 50 г
  • сирене - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен - 1 ч.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • олио - 3 - 4 с.л. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките и морковите измийте и почистете. Настържете ги на ренде и ги сложете в гевгир. Посолете ги и оставете за 30 мин да си пуснат водата.

В купа настържете сиренето, аз ползвах домашно козе сирене, в оригиналната рецепта е със сирене Халуми. Ползвайте каквото имате.

Добавете в купата яйцата, галета и подправите. Вземете настърганите зеленчуци и с ръце ги изстискайте хубаво, да падне цялата излишна течност от тях. Сложете ги в купата и отново разбъркайте с ръце. Получава се лепкава смес.

Вземете чиния и намокрете леко ръцете си. От получената смес оформете зеленчукови кюфтета с диаметър на тенис топка и дебелина 2 см. Сложете ги в чинията и оставете в хладилник за 30 мин да се охладят.

Извадете ги, загрейте малко олио в тиган и поставете внимателно кюфтенцата да се изпържат.

Пържете на средна температура до златисто и обърнете от другата страна. Готовите кюфтенца отцедете върху хартия.

Бележки: Рецептата е адаптирана от предаване на Гордън Рамзи.

По неговата рецепта кюфтетата се слагат в хладилник, за да се охладят и стегнат за по лесно пържене и да не се разпаднат.

При мен, колкото и добре да изцедих зеленчуците, след като ги сложих в хладилника, те пак пуснаха вода, затова ви съветвам преди пържене да ги вземете внимателно, да ги оформите отново и да ги сложите внимателно в мазнината. Пазете се, че ще пръска.

Когато са изпържени добре от едната страна, чак тогава внимателно със шпатула ги обърнете от другата, ако ги хванете по-рано да ги обръщате, ще се разпаднат.

От тази смес се получават 9-10 бр.

Тиквените кюфтенца на Гордън Рамзи са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даяна Николова
Даяна Николова
Рецептата е страхотна, но дали мога да заменя пърженето с печене във фурна?
09.03.2018 08:44
1
Ирина Събева
Ирина Събева
Здравей те , аз ги загребвам с лъжица и не слагам в хладилника .
23.08.2016 08:47
4