Фарфале със сметаново-доматен сос и гъби

24/08/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4888912895
"Ароматно изкушение с паста и богат сметаново-доматен сос!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо505
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете ситно нарязания лук в предварително загрятия зехтин в голям дълбок тиган. Почистете гъбите и ги нарежете на парчета (средно големи).

Добавете ги към лука и ги запържете за около 5-7 мин. Добавете доматите, ригана, черния пипер и солта. Разбъркайте хубаво и гответе за около 10 мин.

Добавете гъбения бульон и изсипете суровото фарфале. Разбъркайте хубаво пастата със соса. Гответе около 10 минути, като разбърквате от време на време. Отстранете капака, добавете сметаната и разбъркайте отново много добре.

Варете още около 3-5 мин. докато пастата се свари до готовност и сосът се редуцира. Добавете по желание пармезан в готовата паста или посипете след като сервирате в чинии.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар