Рязани камби

Рязани камби
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
66 мин.
Порции
7
"Не позволявайте на зимата да ви изненада без да сте сложили в килера поне няколко бурканчета от тази хрупкава туршия!"

Необходими Продукти

  • камби - 6 кг
  • вода - 10 л
  • сол - 1 кг
  • Саламура
  • оцет - 1.5 л
  • олио - 300 мл
  • захар - 500 г
  • целина - 1 връзка
  • чесън - 5 - 6 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват, почистват от семките и режат на парчета.

Прави се солен разтвор от водата и солта, в който нарязаните камби престояват 12 часа. Аз ги приготвям вечерта и оставям да престоят една нощ.

На сутринта камбите се отцеждат от солената вода и се нареждат в буркани. Между тях нареждаме стръкчета целина и обелени скилидки чесън.

Приготвяме саламура от оцета, захарта и олиото. Размесваме съставките и слагаме на котлона да заври. С горещата саламура заливаме камбите докато се напълнят бурканите.

Запечатаните буркани стерилизираме за 5-6 минути след завиране.

Рязаните камби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: