Печени чушки в буркани за зимата

24/08/2016
"Колкото домакини, толкова и рецепти за печени чушки за зимата, и всички до една хубави!"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 583
  • Преглеждания за месеца13029
  • Преглеждания за седмицата846
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • чушки - 5 кг зелени и червени
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от семената. Печем ги от всички страни до готовност.

Готовите чушки се поставят в голяма тенджера и се захлупват с капак да се задушат. Обелват се и се поръсват щедро със сол, защото солта ще ги съхрани за дълго време.

Пълним в сухи компотени или други буркани и затваряме с капачки. Нареждат се в широк съд, на дъното на който има подложка, да не се допират до дъното.

Заливаме с топла вода, нивото и да е над капачките - така се ускорява процесът на варене. Варим за 10 минути от завирането на водата.

Съхраняват се на тъмно и хладно място. Вкусни са както за салата, така и за готвене, пълнене и други ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар