Начин на приготвяне
Чушките се почистват от семената. Печем ги от всички страни до готовност.
Готовите чушки се поставят в голяма тенджера и се захлупват с капак да се задушат. Обелват се и се поръсват щедро със сол, защото солта ще ги съхрани за дълго време.
Пълним в сухи компотени или други буркани и затваряме с капачки. Нареждат се в широк съд, на дъното на който има подложка, да не се допират до дъното.
Заливаме с топла вода, нивото и да е над капачките - така се ускорява процесът на варене. Варим за 10 минути от завирането на водата.
Съхраняват се на тъмно и хладно място. Вкусни са както за салата, така и за готвене, пълнене и други ястия.
Печените чушки в буркани за зимата са готови.
С готовите печени чушки препоръчваме да опитате нашите чушки бюрек или тези панирани чушки.
Коментари