Постна лютика

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
27/08/2016
"Обичаме да сме готови за зимата, затова използваме последните летни дни, за да затворим колкото можем повече постна лютика!"
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 544
  • Преглеждания за месеца492
  • Преглеждания за седмицата150
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите и ги наредете в тава. Печете ги на 200г радуса около 35 минути или докато омекнат. Извадете и оставете да се охладят.

Измийте и почистете чушките от семките. Изпечете, сложете ги в найлонова торбичка да се задушат. Обелете и ги нарежете на парчета.

Обелете и нарежете доматите и ги добавете към чушките. Прибавете сол на вкус и нарязания на ситно магданоз.

Разбъркайте добре и напълнете в чисти буркани. Затворете и ги варете около 15-20 минути. По желание може да прибавите и печени люти чушлета.

Продуктите са ориентировъчни. Аз правя на око, добре е доматите да бъдат повече от чушките (2:1).

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Чудесно!
0
0