Постна лютика

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Постна лютика
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Обичаме да сме готови за зимата, затова използваме последните летни дни, за да затворим колкото можем повече постна лютика!"

Необходими Продукти

  • домати - около 6 кг
  • чушки - около 3 кг, червени и зелени
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите и ги наредете в тава. Печете ги на 200 градуса около 35 минути или докато омекнат. Извадете и оставете да се охладят.

Измийте и почистете чушките от семките.

Изпечете, сложете ги в найлонова торбичка да се задушат. Обелете и ги нарежете на парчета.

Обелете и нарежете доматите и ги добавете към печените чушки. Прибавете сол на вкус и нарязания на ситно магданоз.

Разбъркайте добре и напълнете в чисти буркани. Затворете и ги варете около 15-20 минути. По желание може да прибавите и печени люти чушлета.

Продуктите за лютеницата са ориентировъчни. Аз правя на око, добре е доматите да бъдат повече от чушките (2:1).

Постната лютика е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Слага се и счукан чесън.
12.06.2024 09:34
Яница Николова
Яница Николова
Чудесно!
27.07.2018 16:59