Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Добавете захарта, солта и олиото. Добавяйте постепенно хладка вода, до получаването на гладко и еластично тесто.
Поръсете го с брашно, покрийте го с домакинско фолио и го оставете за 20 минути да се отпусне.
Разделете тестото на 3 топки. Поръсете с брашно повърхността, върху която ще точите. Разточете три тънки кори.
Намажете всяка кора с разтопена свинска мас, поръсете с натрошена сирене. Завийте всяка кора на руло.
В намазнена подходяща тава оформете бюрека. Намажете горната част с разбит жълтък. Изпечете бюрека в сгорещена фурна до златисто.
Готовият вкусен домашен бюрек поръсете със студена вода и завийте с чиста кърпа за около 10 минути.