Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Вкусен домашен бюрек

Вкусен домашен бюрек

Вкусен домашен бюрек
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Домашен бюрек с ръчно точени кори - няма как да му устоите"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сирене - 200 г
  • олио - 2 с.л.
  • свинска мас - 3 - 4 с.л. разтопена
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете захарта, солта и олиото. Добавяйте постепенно хладка вода, до получаването на гладко и еластично тесто.

Поръсете го с брашно, покрийте го с домакинско фолио и го оставете за 20 минути да се отпусне.

Разделете тестото на 3 топки. Поръсете с брашно повърхността, върху която ще точите. Разточете три тънки кори.

Намажете всяка кора с разтопена свинска мас, поръсете с натрошена сирене. Завийте всяка кора на руло.

В намазнена подходяща тава оформете бюрека. Намажете горната част с разбит жълтък. Изпечете бюрека в сгорещена фурна до златисто.

Готовият вкусен домашен бюрек поръсете със студена вода и завийте с чиста кърпа за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: