Торта Шоколадова страст

27/08/2018
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф69095720015
"Сочни какаови блатове, обвити в нежен шоколадов крем за истински шокоманиаци!"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 635
  • Преглеждания за месеца876
  • Преглеждания за седмицата205
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете две форми за торта с еднакви размери с малко олио и поръсете с брашно.

Пресейте брашното и какаото в купа, добавете захарта, бакпулвера, ванилия и содата.

В друга купа сложете, яйцата, олиото и млякото. Разбийте с миксер до хомогенна смес.

Сипете яйчената смес в купата с брашното, добавете горещата вода и разбъркайте с миксера до гладка хомогенна смес без бучки.

Разделете сместа в двете форми по равно и сложете в загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин да се изпекат.

Извадете готовите блатове, охладете леко, извадете от формите и сложете върху метална скара да се охладят добре.

Направете крема, като разбиете с миксера мекото масло с пресятата пудра захар до кремообразно, добавете какаото и ванилията и сипвайте по малко от млякото. Продължавайте да разбивате до получаване на пухкав маслен крем.

Съобразете гъстотата на крема и по желание добавете толкова от млякото, колкото прецените, че желаете да е плътен кремът ви.

Наредете тортата, като сложите един блат на поднос или тортена поставка, сложете половината крем, загладете и отгоре сложете другия блат. Покрийте цялата торта с останалия крем, като намазвате и страните ѝ.

Блатовете се получават много наситени и сочни, затова не съм ги сиропирала - ако прецените, може да сиропирате.

Отстрани покрийте тортата с настърган шоколад или шоколадови пръчици.

Бележки:
- Чаената чаша е с вместимост 200 мл, формите за тортата са с диаметър 26 см;
- Рецептата е адаптирана от hersheys. В оригиналната рецепта тортата не е украсена, затова и не бях предвидила декорация, но на мен ми се видя скучна само покрита с крема и доукрасих семпло с шоколадови бонбони и листа мента.подобни рецепти тук

5 10
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Наталия Петрова
Изпробвала съм различни варианти на маслени кремове,но винаги са ми твърде "тежки" на вкус. С прясно мляко не си спомням да съм опитвала, крема по- нежен и лек ли е !?
0
0
Веселина Константинова
Страхотна е, Сия! Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв