Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе със сос Рокфор

Пилешко филе със сос Рокфор

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пилешко филе със сос Рокфор2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-5
"Когато искате да впечатлите изискани гости, поднесете им крехко пилешко филе със сос рокфор, няма да сгрешите"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1.5 кг пилешко филе
  • брашно - 100 г
  • сметана - 500 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 150 г
  • олио - 200 мл
  • картофи - 2 кг
  • бял пипер - 1/4 с.л.
  • сол - на вкус
  • сирене - рокфор, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте пилешкото филе, начукайте го леко и го овкусете със сол и бял пипер. Овалвайте всяко парче в брашно и го изпържете до златисто в сгорещена мазнина.

Останалото брашно запържете за 3-4 минути в разтопеното масло и разредете соса със сметаната и половината прясно мляко.

Оставете соса да кипне, като го бъркате непрекъснато, свалете от котлона и добавете настърганото сирене Рокфор. Разбърква се и се поръсва с останалия бял пипер.

Обелете картофите, нарежете ги и ги сварете в тенджера под капак без сол. Отцеждат се и се правят на пюре с останалото масло, сол на вкус и част от останалото прясно мляко, докато се получи гладко пюре.

Поднесете порция пилешко филе със сос Рокфор с гарнитура от картофеното пюре или задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

жени
жени
Стана много добре
04.01.2014 10:51
1
2
Mitko
Mitko
хората са го написали "картофено пюре или задушени зеленчуци"
27.11.2012 17:48
Ели Фитова
Ели Фитова
А от къде дойдоха тези моркови на картинката
08.12.2011 11:37
1