Начин на приготвяне
Първото, което си правим, е да почистим всички зеленчуци.
Нарязваме ги на кубчета. Почистваме си и чесъна.
Аз ползвам кухненски робот, в който смилам всички зеленчуци.
След като са готови, ги изсипваме в голяма и дълбока тава.
След това добавяме захарта, солта, и разбъркваме добре.
Включваме си фурната на 200 °C и поставяме тавата с лютеницата вътре.
Оставяме така, докато заври.
След като заври, намаляваме фурната на 170 °C, и отново оставяме да ври, като периодично разбъркваме.
Варим, докато получим желаната гъстота.
Тогава добавяме олиото и черния пипер, като разбъркваме домашната лютеница добре и оставяме във фурната за още около 20-тина минути.
Пробваме лютеницата на фурна на вкус как е и ако е необходимо, овкусяваме според предпочитанията ни.
Пълним лютеницата в бурканчета, след които стерилизираме, като варим за около 10 минути след завиране.
Хапнете си мързелива лютеница на фурна върху филийка със сирене.
Коментари