Начин на приготвяне
Рецептата е от кулинарен сайт, насочен за първи стъпки в кулинарията. Баницата на рула става вкусна, надига се. Рецептата е за малка правоъгълна тава.
Отваряме си корите от пакета. Слагаме си ги в/у масата, на която ще работим. Ползват тънки кори на Бела за баклава /направих с тях баница и стана много хубава/, но ако имате от обикновени кори за баница, например Фамилия или Тракийски, си взимаме два листа първо. От Бела си взех три.
Разбиваме яйцата в купа с малко сол. В киселото мляко, трябва ни ½ кофичка от 500 г, си слагаме содата за хляб. Слез като шупне, я слагаме при яйцата.
Натрошаваме сиренето. Слагаме и сиренето в купата при яйцата, млякото, солта и содата за хляб. Объркваме добре. С лъжица нанасяме върху двата листа кори за баница. Поливаме отгоре с 2 с.л олио. Навиваме.
Намазваме тавата с масло, тъй като баницата ще стане по-ароматна. Слагаме първото руло. Предвид, че тавата е малка, от рулото отрязвам малко част. Слагам едното цяло руло в тавата, след него малката част. И така, докато тавата се напълни, т.е ще имаме 3 дълги и три къси наредени едно до друго рула.
Навитите рула ги мажем с останалата ни смес и поръсваме със сусам. Най – отгоре поливаме с 2-3 с.л олио. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Като изстене малко, режем на парчета.
Коментари