Начин на приготвяне
Измиваме си пипера и го почиствам от дръжките и от семето. В купа слагаме каймата и я намачкваме с ръце.
Отмерваме 1/3 ч.ч. ориз и го почистваме, след това го измиваме. Прибавяме ориза при каймата. Нарязваме на ситно листа целина, слагаме една част при каймата. Добавяме щипка червен пипер. Подправяме на сол при необходимост и черен пипер на вкус.
Към каймата слагаме 1/3 от шишенцето със смлени домати, моркови и целина. Разбъркваме. Прибавям и малко вода около 1/2 ч.ч. Разбъркваме отново.
Пълним пиперите. Слагаме ги в малка тава. Поливаме ги с олиото и другите 2/3 от доматеният сок. Полива се с водата. Накрая слагаме другата част от нарязаните листа целина.
Печем на 220 градуса. След като се опекат от едната страна, обръщаме пипера внимателно и продължава де се пече. Като се опече, т.е, сосът се е сгъстил, пиперът е хванал приятна кора, оризът си е поел течността, вадим ястието.
Сервираме в чиния, между пиперите и отгоре слагаме от доматите.