Начин на приготвяне
Телешкото се нарязва на тънки ивици и се овкусява със сол и прясно смлян черен пипер. Залива се с разтопеното масло и се запържва на тиган до златисто. Изважда се.
В същия тиган се прибавят нарязания лук на ивици, задушава се до омекване.
Прибавят се нарязани на ивици гъби и когато станат златисти се добавят и киселите краставички, нарязани на ивици.
Деглазира се с виното и се оставя за 30 сек да се изпари алкохолът и да остане само ароматът. Добавя се горчицата и доматеното пюре. Разбърква се.
Месото се връща в тигана и се налива течната сметана. Овкусява се с черен пипер.
Гарнитура от сварени и смачкани картофи на пюре и добавено около 150 г масло.
Моята рецепта за Бьоф Строганов е много вкусна.
Източник: Руска кухня
Забележка: Готвено е в дебела чугунена тенджера на умерен огън.
Трябва да се внимава със солта, защото са овкусени достатъчно с горчицата и киселите краставички.
Мляко към картофеното пюре не добавям, а само повече масло.