Австрийски щрудел
Austrian strudel

Австрийски щрудел

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Австрийски щрудел1 / 2
30/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-12 парчета
"Много хора ходят в Австрия заради операта и ... грешат! Трябва да ходят там единствено и само, за са хапват вкусен австрийски щрудел"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет, за баница
  • ябълки - 1 кг, сладки
  • захар - 1 ч.ч. кафява
  • лимони - 2 с.л. настъргана лимонова кора
  • стафиди - 100 г
  • галета - 100 г
  • олио - 1 к.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 50 г пудра, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете почистените ябълки и ги разбъркайте с лимоновата кора, захарта, стафидите и ванилията.

Намазнете тава, вземайте по 2 кори, намажете ги леко с олио, поръсете с малко галета и разпределете по дължина от плънката.

Завивайте на руло и редете в тавата. Наредените кори в тавата напръскайте с още олио и сложете да се пече в загряна фурна.

Готовия австрийски щрудел оставете да се охлади, нарежете на парчета и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
59
44
35
20
10
Дай твоята оценка: