Пица Чоризо с три вида сирена

Пица Чоризо с три вида сирена
Снимка: Полина Станчева
1 / 2
31/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
"Главозамайваща пица, от която непременно ще си вземем поне 3 парчета и ще си ги изядем с апетит!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в охладеното мляко с една много малка щипка захар, след това разбиваме яйцата.

В голям съд омесваме брашното, разтворената мая, яйцата и олиото до получаване на меко тесто /не е нужно да втасва/.

Тестото се разделя на две /количеството е за две тави/, намазваме ръцете с олио и разтегляме до някъде. Поставяме го в намазнена тава и се раздърпва.

Пицата се намазва с кетчупа, след това се добавя предварително настърганият кашкавал, топеното сирене и Моцарелата. Отгоре нареждаме салама Чоризо и поръсваме с маслините и царевицата.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 15-20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: