Начин на приготвяне
Измиваме пилешкото месо. Нарязваме го на парчета. Използваме бяло месо. В тенджера слагате 3 литра вода. Слагаме във водата месото. Подправяме с щипка сол. По време на варенето на пилешкото месо махаме образувалата се пяна с решетъчна лъжица.
След като се свари пилешкото месо, го вадим и го слагаме в съд. Накъсваме месото на малки парченца. Бульона, който се е образувал, го прецеждаме с помощта на голяма цедка в чиста тенджера, достатъчна голяма, защото в нея ще готвим супата.
Слагаме тенджерата на котлона. В бульона слагаме 2 с.л олио.
Измиваме всички зеленчуци. Белим кората на домата. Нужен ни е ½ . Нарязваме го на ситно. Остъргваме моркова и го режем на кубченца. Картофите ги обелим, измиваме и режем но по-големи кубчета. Пиперките също ги режим на малки кубченца. Лука го почистваме и нарязваме на ситно.
Първо, към бульона слагаме лука и морковите, целината. Оставяме да ври супата. Подправяме с малко сол, защото бульонът бе подправен със сол при варенето на месото.
Слагаме и малко черен пипер на вкус. След 7-8 мин слагаме и другите зеленчуци. Преди готовност на супата слагаме и фидето. Най-накрая прибавяме свареното и накъсано месо.
Варим до пълна готовност. Нарязваме 1/3 от връзка пресен магданоз. В края слагаме и магданоза. По желание можем да направим застройка от яйце и кисело мляко. Сервираме пилешката супа гореща в купички.
Коментари