Агнешко печено с градински чай

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
01/12/2011
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 386
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1/2 агнешки врат
  • черен пипер - прясно смлян на вкус
  • мазнина - олио - 50 мл + 20 мл зехтин
  • галета - 50 г
  • сирене - 10 г настърган пармезан
  • салвия - 40 г пресни листа от градински чай
  • горчица - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л. балсамов или винен
  • сол - на вкус
  • кимион - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната на висока степен. Загрейте олиото в по-голям съд на котлона и сложете агнешкия врат, предварително посолен и поръсен с черен пипер, да се запържи равномерно от всички страни.

Готовото агнешко се премества в тава върху решетка. От зехтина, галетата, пармезана, накълцаната ситно салвия, горчицата, сол на вкус и стрития кимион забъркайте гъста паста и омажете месото обилно с нея. Завийте го с алуминиево фолио и сложете да се пече за 20 минути или докато е готово.

Извадете и оставете тавата с фолиото да престои 5-10 минути, без да отваряте. Поднесете нарязано на парчета и леко напръскано с оцет.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар