Заготовка за готвене на ядене в буркани

VeselinaVeselina
Готвач
263
1k
682
650
3
01/09/2016
"Вкусът на лятото в бурканче - ето така ще готвите с най-свежите летни зеленчуци и посред зима "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 476
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате всички зеленчуци. Почистваме лука и го белим. Пиперките ги почистваме от семки и дръжки. Доматите също ги почистваме от горната им част и ако има малко черничко - също.

Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят.

По същия начин се наситняват лукът и пиперките. Магданозът го измиваме и режем на ситно. Всичко си свесваме. Изсипвате количеството сол. Разбъркваме, докато се стопи солта.

Измиваме си преди това бурканчета и капачки. Насипваме заготовката в бурканчета. Затваряме с капачки.

Когато си готвим ядене, слагаме 1 – 2 лъжици от заготовката. Като отворим бурканче, го държим на студено в хладилника.

Видях рецептата в интернет.

Безопасна отварачка за консерви-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Безопасна отварачка за консерви
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

Елегантна, красива и най-вече безопасна отварачка за консерви. Има въртящо се приспособление за отваряне и удобна дръжка за захващане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар