Компот от нарязани праскови

03/09/2016
"Да затваряш компоти с праскови е като да затваряш късчета лято, на които да се насладиш през зимата!"
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 963
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се прасковите добре и се почистват от костилката. Нарязват се на парчета нито много дебели, нито да са прекалено тънки.

Пълним с резените чисти буркани, като плодът да е 3/4 от обема на буркана и допълваме с вода до ръба.

Сипва се захар със супена лъжица. Нормално по 5-6 лъжици, но ако обичате още по сладко, добавете още захар.

Във всеки буркан може да се сложи и по едно листо индрише, ако го харесвате.

Затварят се с нови капачки. Нареждат се в голям казан, покриваме с топла вода два-три пръста над капачките.

Варим компота до готовност на плодовете около 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар