Летен гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
696
6k
1k
2k
6
04/09/2016
"Вкусът на лятото, събран в една чиния! Задължително гарнирайте с малко сиренце и домашен хляб!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 051
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме патладжана, нарязваме го на кубчета и го слагаме в подсолена вода за около десет минути, за да падне горчивината му.

Нарязваме кромид лука на дребно, чушките и боба - на средно големи парчета.

В тенджерка задушаваме първо лука, после чушките, боба и граха. Разбъркваме добре и накрая добавяме картофите, нарязани на кубчета, и смлените предварително домати.

Подправяме със сол и червен пипер. Разбъркваме и доливаме топла вода, колкото да покрие картофите.

Оставяме ястието да къкри на тих огън.

Малко преди готовност размиваме брашното с малко вода и го прибавяме към гювеча.

Варим още малко, докато се сгъсти ястието. Накрая поръсваме с пресен магданоз.

Мултифункционално ренде с 5 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар