Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Запеканка с доматен сос и топено сирене

Запеканка с доматен сос и топено сирене

Запеканка с доматен сос и топено сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
6 / 7
05/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Уникална вегетарианска запеканка, която ще се хареса дори и на любителите на мръвката!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • топено сирене - 50 г
  • масло 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • домати - 500 г
  • сол - на вкус
  • захар - на вкус
  • брашно - 1 с.л. за овалване
  • черен пипер
  • босилек - 2 щипки сух
  • за соса
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и се нарязват на кръгчета. Овалват се в брашно, излишното се изтупва и нареждаме в намазана с олио тавичка.

Тиквичката се измива и нарязва също на кръгчета, нарежда се върху картофите.

Загрява се маслото и олиото в тиган, сипваме обелени и ситно нарязани домати.

Овкусяват се с морска сол и щипка захар. Разбърква се и оставяме да поври на тих огън, докато изври течността от доматите. Накрая се прибавя сух босилек и нарязан магданоз.

С доматената смес се залива картофите и тиквичките. Отгоре се разпределят парченца топено сирене.

Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност на зеленчуците.

Приготвя се млечният сос. Разбива се киселото мляко с щипка сол, счукани скилидки чесън и нарязан магданоз.

Поднасяме парче от гозбата, полята с млечен сос и стрък пресен магданоз.

Уникално вкусно! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К
К
Рецептата е чудесна! Добавете пресен лук, става много вкусно! Аз така приготвям тази запеканка.
18.06.2017 11:32