Начин на приготвяне
Загрява се половината част от олиото в тиганче и се задушват ситно нарязан лук, нарязана чушка и скилидка чесън. Щом се позапържат, се прибавя настърганият домат поръсваме с щипка сол черен пипер и нарязан магданоз. Разбърква се на слаб огън с дървена лъжица, да не загори, докато изври течността и плънката се сгъсти.
Сипва се в чиния.
В купа се разбиват яйцата, добавяме натрошено сирене, прясно мляко, сол и черен пипер.
В тигана се загрява останалата част от олиото. Сипват се разбитите яйца и на тих огън се пържи омлетът, като от време на време се разбутва отгоре с вилица, да не остане сурово.
Когато яйцата стегнат, е готово, и се сваля от котлона.
В средата се сипва зеленчуковата плънка и поднасяме с нарязан магданоз и листа пресен босилек.
Да ви е вкусно!