Бързо кисело зеле

05/09/2016
"Специално за почитателите на киселото зеле, които нямат търпение да го чакат да втаса!"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118 532
  • Преглеждания за месеца9099
  • Преглеждания за седмицата490
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното зеле се почиства от сухите листа и от кочана. Нарязва се на ситно и сипваме в тава.

Нарязва се връзка целина и смесваме с прясното зеле. Поръсва се с една лъжица морска сол смляна и се претрива с ръце малко да омекне.

Пълним в буркан, на дъното на които се сипва още 1 с.л. сол и се долива вода.

Затваряме с капачка и оставяме на слънце да ферментира. След 1 седмица зелето ще е готово.

Цветни капачки за стандартни буркани - ф53-23%
За вашата зимнина препоръчваме:
Цветни капачки за стандартни буркани - ф53
3.25 лв.
2.50 лв.
Виж ››

Каквото и да ви говорят - най-вкусната зимнина се затваря с помощта на тези качествени цветни капачки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Виктория Бурова
Аз го правя в бидонче
0
0