Пица със сирене, филе и домати

VeselinaVeselina
Готвач
263
56
259
3
06/09/2016
"Насам, насам, вкусна пица сме приготвили и не можем да я изядем сами!"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо406
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • HOSSO - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр. малко
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
  • HOSSO - за намазване на тавата
  • брашно - за поръсване на тавата
  • вода - 2/3 ч.ч.
  • мая - 1/4 кубче
  • колбаси - 120 г филе
  • сирене - 100 г
  • домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме сиренето на ренде. Нарязваме филето на тънки парчета. Измиваме два домата и ги обелваме, след което ги надребняваме. Пресяваме си брашното хубаво в купа. Правим си кладенче в него.

Стопляме водата и в нея слагаме захарта и 1/4 от мая кубче. Хубаво разбъркваме водата с маята и захарта, за да се размие добре. Към брашното прибавяме 2 с.л олио, 1 яйце, което предварително може да разбием и една щипка сол.

Омесваме тестото.

Трябва да се получи меко тесто. Набрашняваме си мястото, където ще месим преди това. Месим, колкото можем в купата, и после доомесваме върху него.

Покриваме с кухненска кърпа тестото да втаса за около 40 мин. Разточваме си тестото на кръгъл блат с помощта на точилка. Намазняваме си кръгла тава и я набрашняваме леко, за да не залепне при печенето блатът.

Слагаме блата. Използваме тава с диаметър 27 см. Разпределям 1 от нарязаните домати върху блата. Следва филето, което го нареждам така, че да има навсякъде, и накрая сиренето.

После разпределям и другия домат, нарязан на парченца. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Леко като изстине, режем на триъгълници. Става пухкава и вкусна пица.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар