Начин на приготвяне
Приготвят се 4 блата като палачинки. В купа се настъргват на ренде измити тиквички. Добавят се яйцата и брашното. Овкусяваме със сол, черен пипер и добре се разбърква.
Загрява се тиган, намазан с олио, като за палачинки. Сипваме 4-5 супени лъжици от сместа, заравнява се с лъжица и печем от двете страни, като се обръща с чиния.
Така се изпичат всички блатове. В купа се смесва крема сирене, майонеза, кисело мляко, нарязан копър и ситно нарязани скилидки чесън.
С вилица се разбърква. Намазва се дъното на голяма чиния с малко масло и поставяме 1 блат от тиквички. Намазва се с майонезена смес, отгоре се поръсва с настърган кашкавал.
Доматите се нарязват на кръгчета или полумесеци и се нареждат върху кашкавала. Следва нов блат, майонезена смес, кашкавал, домати и така, докато се нареди тортата.
Отгоре се намазва с крема и поръсваме с кашкавал. Украсява се с резени домати като цвете в средата с маслинка. Краставицата се нарязва на тънки ленти с белачка за картофи и се оформя като спирали.
Поставят се листенца магданоз и оставяме в хладилника да стегне. Нарязва се като торта и сервираме. Вкусно и ефектно !
Коментари