Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Безглутенови талиатели с веган сос

Безглутенови талиатели с веган сос

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Безглутенови талиатели с веган сос
Снимка: Кристина Черникова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Здравословен еквивалент на класически талиатели с млечен сос."

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр. млади
  • домати - 1 бр. за украса
  • сол
  • куркума
  • зехтин
  • за соса
  • кашу - 200 г сурово
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 1 стрък
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашуто се измива и се накисва във вода за 8 часа. След това се измива пак и се поставя в блендер заедно с останалите продукти за соса.

Добавят и няколко супени лъжици вода, колкото сместа да може да се смели по-лесно. След като всичко се смели, се оставя в хладилник, за да се охлади.

Междувременно тиквичките се нарязват по дължина на филии, дебели около 0.5 мл. Редят се върху хартия за печене и се поръсват с подправки и малко мазнина.

Пекат се за 15 минути на 180-190 градуса. След това всяка филия се нарязва по дължина на ленти, така че да се получат талиатели.

Те се разпределят в чинии и се поливат със суровия сос от кашу. Гарнират се с парченце домат. По желание се поръсват със сух босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: