Кюфтенца от нахут-Фалафели

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
07/09/2016
"Дали и вашите нахутени кюфтенца ще се получат толкова вкусни? Има само един начин да разберете!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 526
  • Преглеждания за месеца615
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута в студена вода за една нощ. Отцедете и го сложете в кухненския робот. Смелете го добре. Добавете лука, чесъна и останалите продукти.

Пак пуснете робота да се смесят добре. Изсипете сместа в купа и сипете малко вода. Размесете хубаво и оставете малко да почине.

След това оформете малки кюфтенца и ги наредете в тава върху хартия за печене.

Печете на 200 градуса около 20 минути. Сервирайте със сос по избор (чеснов или тахини).

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Emili
Emili
28.04.2019 20:06
Получиха се чудесни фалафели! Благодаря за рецептата!
0
0