Кюфтенца от нахут-Фалафели

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
07/09/2016
"Дали и вашите нахутени кюфтенца ще се получат толкова вкусни? Има само един начин да разберете!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо64 232
  • Преглеждания за месеца1023
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута в студена вода за една нощ. Отцедете и го сложете в кухненския робот. Смелете го добре. Добавете лука, чесъна и останалите продукти.

Пак пуснете робота да се смесят добре. Изсипете сместа в купа и сипете малко вода. Размесете хубаво и оставете малко да почине.

След това оформете малки кюфтенца и ги наредете в тава върху хартия за печене.

Печете на 200 градуса около 20 минути. Сервирайте със сос по избор (чеснов или тахини).

Иноксово квадратно плато за сервиране 25x25см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксово квадратно плато за сервиране 25x25см.
13.72 лв.
Виж ››

Вярваме, че гостите ви ще се усмихнат още при вида на празното плато за сервиране, но ще бъдат наистина щастливи, ако го напълните с вкусни ордьоври.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#237486
Правя ги за пореден път, страхотни са!! Благодаря за рецептата!
1
0
Emili
Emili
28.04.2019 20:06
Получиха се чудесни фалафели! Благодаря за рецептата!
0
0