Патладжани с пармезан и кашкавал

08/09/2016
"Вкусно и вълнуващо ястие, като кулинарно обяснение в любов!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 051
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните от дръжките и ги нарежете на тънки филийки. По желание може да ги обелите. Сложете в подсолена вода и оставете за около 20 минути, за да падне горчивия сок.

Изплакнете ги и ги наредете върху домакинска хартия, за да се подсушат. Загрейте олиото в тигана и изпържете филийките патладжан, като предварително ги оваляте в брашно.

Настържете кашкавала. Обелете чесъна и го пресовайте. На дъното на подходяща тавичка полейте от доматения сок. Наредете парченца патладжан.

Върху всяко парче полейте по 1-2 с.л. доматен сок, поръсете с чесън, кашкавал и пармезан. Сложете парче патладжан и работете така до изчерпване на продуктите. Завършете с настърган пармезан и кашкавал.

Изпечете в загрята фурна за около 10 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар