Смокиново сладко

Елена КавакЕлена КавакНовак10448
08/09/2016
"Сладкото от смокините някак винаги ни напомня на топля лятна вечер някъде на морския бряг!"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 004
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • смокини - 4 кг
  • захар - 2 кг
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме по-зелени смокини. Обелваме ги внимателно с помощта на нож и с ръкавици, защото много лесно можем да нараним ръцете си от белия сос от тях.

Поръсваме ги със захарта и водата. Оставяме ги да престоят по възможност по-дълго време, например за 1 нощ, или поне за 4-5 часа, като периодично разбъркваме за да се разтвори захарта.

Печем ги на 180 градуса за 1 час. Последните 3 минути добавяме и лимонената киселина и разбъркваме добре.

Пълним ги в предварително затоплени буркани. Аз ги слагам за няколко минути във все още топлата фурна след като съм извадила смокините.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар