Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Намачкана баница с бакпулвер в терин

Намачкана баница с бакпулвер в терин

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Намачкана баница с бакпулвер в терин
Снимка: Veselina
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Да не повярва човек каква вкусна баница може да се приготви в терин!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр. кори на Бела
  • олио - 5 с.л
  • сирене - 2/3 ч.ч
  • кисело мляко - ½ кофичка Пилос
  • сол - 1 щипка при необходимост
  • олио - за намазване на терина
  • яйца - 2 бр.
  • сусам - 1 с.л
  • брашно - 1 с.л с връх
  • бакпулвер - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме терин с олио както на дъното, така и по стените.Теринът, който ползвах, е с керамично покритие, незалепващо, но въпреки това винаги си го мажа. Големината е 27 дължина на 14 см. ширина. Вътрешните размери са с дължина на основата 21 см. Трябват ни 6 кори. Корите, които ползвах, са на Бела за баклава.

Взимаме 1 ½ кори /тъй като са тънки и малки/ и ги намачкваме с ръце, толкова че да станат рошави и рехави, но не спластени. Разбиваме си в купа ½ кофичка кисело мляко на Пилос от 2 % от 400 гр. На нас са ни нужни 200 гр. Добавяме 2 разбити яйца.

В 1 с.л брашно с връх слагаме 1 ч.л бакпулвер, разбъркваме. Добавяме брашното с бакпулвера и него в купата.В купата прибавяме и 3 с.л олио. Разбъркваме сместа в купата. Натрошаваме си твърдо сирене около 2/3 ч.ч. в чиния. Взимаме си една супена лъжица и си вземаме от кашата и слагаме върху намачканите кори.

Слагаме равномерно малко сирене. Сиренето като го натрошим трябва да имаме предвид, че ще го ръсим 3 пъти. После намачкваме други 1 1/2 кори. Нанасяме от сместа. Пак малко сирене слагаме. Пак намачкваме 1 1/2 кори, каша и пак сирене. Най накрая слагаме 1 1/2 намачкана кора.

Понамачкваме ги и ги слагаме. Изливаме каквото е останало от кашата, без сирене. Напръскваме с 2 с.л олио равномерно отгоре. Най–накрая слагаме сусам. Печем на 180 гр. Получава се висока баница с 4 парчета, рехава и вкусна. След като я опечем я вадим от терина, като я обръщаме и режем на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: