Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани по Израелски

Пълнени патладжани по Израелски

Пълнени патладжани по Израелски
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Семпло и вкусно - кой може да му устои?"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • лук - 1 бр.
  • домати
  • кашкавал
  • магданоз
  • черен пипер
  • чесън
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Два от патладжаните разполовяваме и издълбаваме средата, за да се получат лодки. Другите два обелваме и нарязваме на малки кубчета, слагаме ги в купа със солена вода, като почернее водата ги изплакваме и прецеждаме в гевгир.

Лодките слагаме в тава с малко зехтин да омекнат. Нарязваме лука, 1-2 скилидки чесън и заедно със парченцата патладжан запържваме до зачервяване. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Вадим лодките и ги пълним с плънката слагаме парче домат и настърган кашкавал. Запичаме за кратко до стопяване на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#329133
Потребител#329133
При каква температура и колко време се пекат?
11.07.2023 18:52