Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Романтично сърце

Торта Романтично сърце

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Торта Романтично сърце1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 тава
"Има ли по-вкусен начин да кажеш на някого Обичам те?"

Необходими Продукти

  • За пандишпана
  • яйца - 4 бр.
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • лешници - 1/2 ч.ч. счукани
  • масло - 1 ч.ч. разтопено и охладено
  • сода - 1 ч.л.
  • ванилин - 1 пакет
  • За крема
  • сметана
  • Обвивка
  • бита сметана - 1 бр.
  • захарно тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на пяна с миксер. След това се разбъркват с шпатула и към тях се добавят последователно пудра захар, жълтъците, счукани лешници, масло, сода и ванилин.

Разбъркват се добре, половината от тестото се изсипва в тава с форма на сърце, намазва се със сметана и се добавя останалата част от тестото. Пече се в предварително загрята фурна за 35-40 мин.

След като бъде готова се оставя да изстине напълно. След това се намазва с тънък филм бита сметана. Накрая се обвива със захарно тесто. Може да се украси допълнително с продукти по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: