Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Свински уши с масло и соев сос на тиган

Свински уши с масло и соев сос на тиган

Свински уши с масло и соев сос на тиган
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Свински уши хапваме, но толкова вкусен деликатес не бяхме опитвали досега!"

Необходими Продукти

  • свински уши - 600 г
  • масло - 100 г
  • соев сос - светъл
  • сол
  • черен пипер
  • картофи - 500 г бланширани
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинските уши и ги сварете в подсолена вода, докато омекнат. Готовите уши нарежете на малки парчета. Загрейте маслото в оребрен тиган и добавете ушите.

Пържете при непрекъснато бъркане. По средата на готвенето добавете 3-4 с.л. светъл соев сос. Овкусете с млян черен пипер.

Готовите уши отстранете от огъня и оставете да постоят в добития сос.

Загрейте олиото и изпържете картофките до златисто.

Сервирайте биреното мезе с гарнитура от пържен бланширан картоф.

Свинските уши с масло и соев сос на тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дани
Дани
Много вкусни станаха ушичките
14.12.2018 14:46
3