Заешки дробчета с хрупкава коричка
Zečija džigerica sa hrskavom koricom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Заешки дробчета с хрупкава коричка

Заешки дробчета с хрупкава коричка

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k9k5
Заешки дробчета с хрупкава коричка
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
13/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Най-хрупкавото мезе за бирата ви чака в чинията!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо накисваме дробчетата във студена вода с малко оцет, така трябва да постоят поне 15-20 минути.

Изплакваме и осоляваме, като ги слагаме в гевгир, да се отцеждат.

Разбиваме яйцата, сипваме брашно и галета в отделни чинии и първо всяко парче хубаво овалваме в брашно, после потапяме в яйцата и накрая в галета.

Пържим на умерен котлон (дори по-слаб) до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: