Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Гаспачо с печена чушка

Гаспачо с печена чушка

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Гаспачо с печена чушка
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Именно ароматът на печена чушка ще е онова, което ще ви накара да си поискате още една порция гаспачо"

Необходими Продукти

  • домати - 600 г зрели
  • краставици - 1 бр. средна
  • чушки - 1 червена
  • чесън - 4 - 6 скилидки
  • зехтин - 100 мл екстра върджин
  • босилек - пресен
  • магданоз - няколко стръка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушката се изпича, изчиства се и се охлажда. Всички продукти престояват в хладилника за 1-2 часа.

В блендера се нарязват на едро обелените домати, краставицата, чушката, чесънът и босилекът.

Добавят се зехтинът, захарта, сол и пипер. Всичко се пасира.

Гаспачото се сервира веднага, поръсено с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: