Черешово Гаспачо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Черешово Гаспачо
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
10
"Нежен аромат и изненадващо свеж вкус, опитайте нашето черешово гаспачо, подходящо за специални поводи"

Необходими Продукти

  • череши - 600 г без костилките
  • лук - 1 малка глава или шалот
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 1 бр. малък
  • сол - на вкус
  • козе сирене - натрошено за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешовото Гаспачо е предястие, което в Испания се поднася при специални поводи като сватби и кръщенета. Има интересен вкус, необичаен за нас, но съм сигурна, че ако го опитате ще ви изненада със своята изисканост и аромат.

Приготвя се много лесно, в няколко прости стъпки.

Обелете домата и нарежете на парченца, заедно с лука и чушката.

Поставете ги заедно с черешите в блендер или кухненски робот и включете на максимална скорост, за да станат на фино пюре.

Може да ползвате и пасатор, като в този случай ще трябва да прецедите впоследствие тъй като ще останат фини кожички от черешките. Сместта трябва да е максимално гладка.

По желание може да разредите с малко водичка и да си регулирате както ви харесва на сол. Трябва да има идеален контраст между сладко и солено, за да изпъкнат по-добре вкусовете. Не пиша точно количество сол в рецептата, защото зависи от сладостта на черешите, които използвате.

Разсипете гаспачото във малки елегантни чашки и във всяка натрошете по малко козе сирене. Хубаво е да е добре охладено преди поднасяне.

По желание украсете с листа от свежа мента. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: