Щрудел с плодове и бяло вино

17/09/2016
"Искате нещо плодово и вкусно, опитайте този щрудел!"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо566
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката. В тиган маслото и захарта се загряват на котлона, докато се разтопят. Добавяме лимонов сок, канела, ванилията и бялото вино и се оставят да кипнат.

Плодовете се измиват, почистваме от костилката и семената, нарязват се на кубчета. Прибавят се в тигана и се оставят на умерен огън, докато омекнат, като се разбъркват с дървена лъжица. Нишестето се разбърква и прибавя в тигана, да сгъсти соса, и се снема от котлона.

Корите се разделят на три места по 4 кори. От това излизат три щрудела. Взема се първата тройка кори и всяка се намазва с четка олио. Нареждат се една върху друга. В тесния край се сипва 4 с.л. плънка. Краищата се завиват навътре, да не изтича плънката, и се навива на руло. Така се оформят и останалите кори.

Нареждат се в намаслена тава. Отгоре щруделите се намазват с олио и поръсват с маково семе. С нож се правят няколко разреза. Печем в загрята фуна 190 градуса около 25 минути до златиста коричка. Изваждат се и поръсваме с пудра захар.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
27.09.2016 18:44
Перфектно!
0
0