Пълнено пиле Фантазия

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнено пиле Фантазия3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Не просто пълнено пиле, а истинска кулинарна фантазия, която споделяме само с най-добрите си приятели"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.5 кг
  • кайма - 250 г
  • гъби - 2 - 3 бр.
  • топено сирене - 50 г
  • маслини - 4 - 5 бр.
  • бекон - 100 г
  • чушки - 1 - 2 бр, печени червени
  • яйца - 3 бр., сварени
  • за намазване
  • сметана - 2 с.л., заквасена
  • мед - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете внимателно пилето (започвате откъм гръбнака), така че само в бутчетата и крилцата да останат кости. Разстелете го на плота с кожата надолу.

В купа смесете каймата с подправки по избор. Разстелете я върху пилето. Поръсете с нарязаните маслини, а върху тях разстелете червените чушки. След това поръсете нарязаните гъби и бекон, предварително задушени в малко масло.

Наредете целите яйца, а покрай тях парченца топено сирене. Внимателно съберете краищата, трябва да сдобие първоначалната си форма. Зашийте добре, за да не изтече плънката.

В купичка смесете сметаната, меда, горчицата и подправките. Разбъркайте добре.

Поставете пилето в намаслена тава и го намажете хубаво от всички страни със сместа.

Сипете малко вода в тавата, покрийте с фолио и печете пилето на 200 градуса, около час и половина.

Към края на печенето махнете фолиото и допечете.

Пълненото пиле Фантазия е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: