Селска ябълкова пита

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
347
95
350
6
17/09/2016
"Удивително вкусна ябълкова пита, която става най-ароматна, когато се приготвя с току що набрани ябълки "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10 - 15 броя
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 529
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива хубаво и след това към него се прибавя захарта. Разбива се, докато се получи еднородна смес.

Содата бикарбонат се прибавя към киселото мляко. Трябва да шупне. След това го прибавяме към яйцето и захарта. Разбивам хубаво. След това към получената смес се добавя олиото и канелата. Отново се разбърква хубаво.

Брашното се прибавя постепенно и се разбърква много хубаво. Трябва да се получи еднородна смес. Двете ябълки се обелват и се режат на малки кубчета.

В тава, която предварително е помазана с олио и поръсена с брашно, се изсипва половината смес.

Отгоре се слагат обелените и нарязани ябълки. Разпределят се равномерно върху сместа. Отгоре върху ябълките се разпределя останалата смес. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Пече се около 30 - 40 минути - зависи от фурната. Готовността на ябълковата пита се пробва с клечка за зъби. Ако не вади нищо и клечката е суха, значи е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар