Начин на приготвяне
Оставете тестото да се поотпусне малко. Разделете го на три топки.
Вземете една и я разточете на правоъгълник. Намажете я с разтопено масло. Върху нея сложете втора разточена кора, пак намажете с масло и покрийте с третата кора.
Намажете и нея с масло и сгънете на пакет, като първо сгънете двете хоризонтални, след това двете вертикални страни. Внимателно обърнете пакетчето обратно (сгънатото отдолу) и разточете на правоъгълна кора.
С помощта на нож за пица нарежете на ленти (около 1см). Навийте всяка лента на охлюв.
Сложете плънка в средата на всяко охлювче (по малко от двете сирена).
Внимателно прищипете краищата, за да се запечата. Подредете в тава с прещипаното надолу. Оставете кифличките за десетина минути да се отпуснат.
Намажете с жълтък и печете на 200 градуса около 30-35 минути.
Слоените кифлички са готови.
Коментари