Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Слоени кифлички с готово тесто

Слоени кифлички с готово тесто

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Слоени кифлички с готово тесто
Снимка: Добринка Петкова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
15
"И вие ли като нас си падате повече по солените кифлички?"

Необходими Продукти

  • тесто - 600 - 700 г
  • сирене - 150 г
  • топено сирене - 150 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете тестото да се поотпусне малко. Разделете го на три топки.

Вземете една и я разточете на правоъгълник. Намажете я с разтопено масло. Върху нея сложете втора разточена кора, пак намажете с масло и покрийте с третата кора.

Намажете и нея с масло и сгънете на пакет, като първо сгънете двете хоризонтални, след това двете вертикални страни. Внимателно обърнете пакетчето обратно (сгънатото отдолу) и разточете на правоъгълна кора.

С помощта на нож за пица нарежете на ленти (около 1см). Навийте всяка лента на охлюв.

Сложете плънка в средата на всяко охлювче (по малко от двете сирена).

Внимателно прищипете краищата, за да се запечата. Подредете в тава с прещипаното надолу. Оставете кифличките за десетина минути да се отпуснат.

Намажете с жълтък и печете на 200 градуса около 30-35 минути.

Слоените кифлички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Защото си писала кифлички и мислех че е от по пръхкавите теста за кифлички. Благодаря за отговора.
19.09.2016 12:15
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Изглеждат вкусни, но да попитам за какво тесто става въпрос?
19.09.2016 11:54
2
1
Покажи всички подкоментари