Начин на приготвяне
Накълцайте зелето, а останалите зеленчуци нарежете на парчета.
Наредете ги плътно в буркан, като ги редувате и във всеки буркан сипете по 3 с.л. захар и сол, 150 мл оцет и по 3 аспирина.
Долейте бурканите с туршията с вряла вода, веднага ги затворете и ги обърнете с капачките надолу.
Може да ги покриете с одеяло, за да изстинат по-бавно.
В сезона на туршиите опитай непременно и нашите рецепти за царска туршия или тази хрупкава гръцка туршия.
Коментари
- зеле - бяло и цветно
- моркови
- червени чушки
- домати - зелени
- карфиол
- чесън - почистени скилидки
- целина - листа и корен
оцет - 150 мл за 3 - литров буркан
захар - 3 с.л. за 3 - литров буркан
сол - 3 с.л. за 3 - литров буркан
аспирин - 3 хапчета за трилитров буркан
*На снимката в бурканите има: Зеле само бяло, моркови, зелени домати, краставички корнишони, зелени чушки.
*Няма: цветно зеле, червени чушки, карфиол, чесън, целина - листа и корен.
*Солта, захарта, оцета и аспирина са недостатъчни